Inspiratie & Inzichten 
Zonder toeters, bellen en/of franje.
Wel lekker no-nonsense en belachelijk praktisch.
‹ terug naar overzicht

Waarom veranderen zo lastig is

Het eerste kwartaal van 2019 is al weer zo goed als om. En ik weet niet wat jij ervan vindt, maar de tijd vliegt. En het 'Time flies when you’re having fun….Time flies ook als het wat minder fun kent.'

Had jij goede voornemens gemaakt? Meer sporten? Minder snoepen? Meer tijd besteden aan je bedrijf? Of juist minder en meer tijd voor je gezin? Wat je voornemens ook waren, hoe staat het ermee?

Bijna niemand maakt zijn voornemens waar

Het gros van de mensen maakt voornemens en het gros van de mensen heeft ze binnen een paar weken al weer afgedankt. Slechts 5% daarvan schijnt zijn goede voornemens maar waar te maken. Dat is niet heel veel. Sterker nog dat is gewoon weinig.


Mopper je? Dan is het tijd voor verandering

'Als je jezelf te veel hoort mopperen dan is het tijd voor verandering.' Deze uitspraak is niet van mij maar van Cécile Narinx. Vorig jaar in 'Wie is de mol', maar van origine bladenmaakster en journalist.

Anyway zij switchte van hoofdredacteur van een top glossy naar redacteur bij een landelijke krant. Ze mopperde teveel vond ze zelf en voor haar was dat een teken dat verandering nodig was.

Cécile heeft gelijk vind ik. Als je niet moppert ben je tevreden, vind je het allemaal wel best en ga je gewoon door. Niks mis mee als je tevreden bent, begrijp me goed. Maar als je teveel moppert dan moet je er iets mee, dat ben ik met La Narinx eens.

Maar hoe vaak doen we ook echt iets? Precies. En dan vinden we het gek dat alles hetzelfde blijft.


Veranderen is lastig

Kijk veranderen is lastig. Tell me all about it. Het gaat niet vanzelf (balen), het kost moeite (damn) en dan weet je ook niet of je het juiste doet om een ander resultaat te krijgen (zucht).

In december maakte ik met mijn klanten hun plannen, eigenlijk de door vertaling van hun goede voornemens. Zodat ze kunnen doen wat ze leuk vinden, op hun manier en er ook nog geld mee verdienen.

En dat doen we dan niet alleen in december maar ook in januari en waar nodig in februari, maart of juni.


Een marathon loop je ook niet zonder training

Zodat veranderen wel lukt. Stap voor stap. Met concrete acties. En een stok achter de deur. Een marathon doe je ook niet out of the blue. Dat vraagt ook om voorbereiding. Je bedenkt je trainingsschema, bepaalt wat voor soort loopschoenen je nodig hebt, je maakt er tijd voor vrij en stuurt bij waar nodig (een blessure kan namelijk gebeuren en hoe ga je dan verder) etc.

Oh ja, goede voornemens én acties kun je ook maken op 29 maart. Of 4 april. Kortom elke dag. Nu is een voornemen maken zo gebeurd. Alleen hechten we nogal aan gewoontes (of ze nou goed of slecht voor ons zijn). En veranderen vraagt om andere gewoontes. (whoooooeeeee spannend!).

Zijn voornemens dan kansloos? Welnee.


Praktische tips hoe je je voornemens omzet in resultaat

  • Bepaal je doel. Waar wil je aan het einde van dit jaar staan?
  • Onderzoek op welke terreinen je niet content bent? (Je bedrijf? Je financiën? Je gezin? Je vrije tijd? etc)
  • Welke wensen heb je? Zakelijk maar ook privé?
  • Deel je hele grote doel op in maanddoelen en vervolgens weekdoelen;
  • Maak er tijd voor vrij. Het gaat nou eenmaal niet vanzelf;
  • Zet door. I know, klinkt makkelijker dan het is;
  • Zoek support in welke vorm dan ook;
Wil je niet alleen aan de slag om je zakelijke voornemens te realiseren of loop je voor nu even vast? Bel of mail me dan even, grote kans dat ik je weer op weg help.

Laat een reactie achter


Typ bovenstaande code over.

Hier kun je ook nog je voordeel mee doen:

plakband Waarom je geen tijd moet verspillen aan koude acquisitie

Waarom je geen tijd moet verspillen aan koude acquisitie

plakband Je business groeit niet op alleen maar inspiratie

Je business groeit niet op alleen maar inspiratie

plakband September is het nieuwe januari

September is het nieuwe januari