Ik geloof niet dat alles maakbaar is maar
ik maak er graag wel wat leuks van

Ondernemen is echt heel tof. 

Of je als ondernemer geboren wordt, geen flauw idee. Ik weet wel dat je het 'gewoon' kunt worden. En niet door alleen maar zelf het wiel te willen uitvinden 'want je bent ondernemer.' Onzin. Waarom zou je geen hulp vragen als je het even niet weet, als je vastloopt of stilstaat? Dat doe ik ook. Word ik alleen maar beter van en het gaat nog eens veel sneller ook.

Ik ben Inge Schrier, businesspartner voor toffe ondernemers. Sommigen noemen het ook ondernemerscoach of businesscoach. Maar ik vind en voel me geen coach. Ik ben echt een partner voor ondernemers. Ik sta voor, naast en achter ze. Net wat op dat moment nodig is.

Ik werk samen met supertoffe vrouwelijke ondernemers (en zo af en toe ook een supertoffe mannelijke ondernemer) die echt top zijn in hun vak maar door de groei van hun bedrijf tegen sommige zaken aanlopen. Zoals hoe krijg ik mijn team mee? Hoe blijf ik voldoende winst maken? Hoe blijf ik de waan van de dag de baas?


Door samen met de ondernemen uit te puzzelen wat ze willen én vooral hoe ze het willen gaan we plannen maken en acties uitzetten. Klinkt simpel, is het ook. Het is niet altijd makkelijk. Want elke verandering is weer wennen en oefenen en proberen.


Mijn ouders hebben jarenlang keihard gewerkt in hun eigen loodgietersbedrijf, ik zag met name mijn vader vaak worstelen met alles wat van hem als ondernemer gevraagd werd. Zorgen voor voldoende werk, het inkopen van materialen, aansturen van personeel etc etc. En meestal kwam hij niet meer toe aan zijn eigenlijke vak: loodgieter. 

Het ondernemerschap en alles wat er bij kwam kijken gaf hem stress. Veel stress. En ik kan je uit eigen ervaring melden: als een ondernemer stress heeft (of hij het nu zelf ook inziet of niet) dat heeft zijn weerslag op het hele gezin. Uiteindelijk heeft een heel goed gesprek tussen mij en mijn vader (met wat tranen van beide kanten) ervoor gezorgd dat hij dingen anders ging doen. Iemand erbij voor op kantoor en hij weer meer tijd voor dakkies plakken en zinken goten zetten. En eigenlijk deed ik toen wat ik jaren later als ondernemer ging doen: anderen laten zien dat het ook anders kan, als je maar keuzes maakt.
   

En? Wat wil jij anders in jouw bedrijf?

Elke ondernemer en elk bedrijf is anders. Maar de wensen, uitdagingen en problemen zijn bijna overal identiek: meer rust, meer structuur, meer omzet maar ook meer lol. Ik bemoei me met zaken in jouw bedrijf die me opvallen, zaken waarvan ik denk: dat kan beter, slimmer, leuker of soms zie ik dingen waarvan ik simpelweg denk: waarom, hoezo?!?! Ik stel vragen, heb bij vlagen alle geduld van de wereld en kom snel tot de kern. Praat over het algemeen 5 kwartier in een uur dus je krijgt gewoon extra veel.

Ik ben van niet van de standaard voorgekookte businessmodellen of zaken die moeten omdat ‘dat nou eenmaal zo hoort in het proces.’  Mijn aanpak bestaat altijd uit ‘samen’. Wat is er op dit moment nodig om jou en je business de volgende stap te laten zetten. Pijlers waar we altijd naar kijken zijn: jij als ondernemer, je doelen en je strategie, je productaanbod, je marketing en de combi business & privé.

Een van mijn talenten is dat ik snel zie waar de zere plek zit in je business en dat ik anders naar dingen kijk (eigenwijs noemen ze dat ook wel). Superhandig. (Al dachten mijn toenmalige managers en directeuren daar anders over ;-) )

Ik ben eigenlijk altijd aan de studie zo ben ik sinds augustus 2019 officieel gecertificeerd om met The Achetype Alignment Grid te werken. De Amerikaanse coach, Beth A. Grant, heeft iets briljants bedacht als het gaat om marketing & ondernemen (sterker nog: ik wilde dat ik het zelf bedacht had). Ja ik ben hier nogal lyrisch over. Extra tof is dat er in Nederland maar 2 mensen officieel gecertificeerd zijn (en ik ben daar dus 1 van). 

Omdat het bij ondernemen 9 van de 10 gaat om iets anders doen dan wat we tot nu toe deden (met hetzelfde doen halen we geen ander resultaat immers) heb ik me in november 2019 laten trainen door Ben Tiggelaar om met zijn methode De Ladder te mogen werken. 

Want het is natuurlijk leuk als iemand exact weet wat bij hem past, het daadwerkelijk gaan doen is weer een stapje verder. En dat is vaak een heel lastig stapje.
 

Dit ben ik ook

Ik woonde bijna mijn hele leven in de Bollenstreek om precies te zijn in Noordwijk, ik lees kook- en businessboeken, heb een zwak voor chocolade, garnaalkroketten een goed glas rode wijn (bij voorkeur deze 3 niet gelijktijdig), ben dol op la France, verhuisde eind 2022 voor de liefde naar Brabant en word zeer blij van een stedentrip in binnen- of buitenland.


Altijd op de hoogte zijn? Volg me dan op instagram of linked in.