Benieuwd wat klanten vinden?

‹ terug naar overzicht

Snel schakelen, hart op de tong, humor

Op een evenement raakten we aan de praat. Ik vertelde over het opgaan van mijn bedrijf in een V.O.F. en wat hier allebei bij kwam kijken. Jij begon gelijk met moeilijke vragen stellen. Of we al een businessplan hadden? Hoe we het target wilden gaan halen? Ik kwam niet verder dan “gewoon doorgaan zoals we deden”. Maar ja, als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. En dat is in ons geval absoluut niet slecht, maar het kan altijd beter.

Je manier van vragen stellen, je opmerkingen en waarnemingen spraken me aan. Snel schakelen, hart op de tong, humor. Een stoer wijf met een goed stel hersenen. Dus besloot ik ter plekke dat jij degene moest zijn die ons zou gaan helpen met ons businessplan. Ik heb al een aantal businesscoaches gesproken. Ze bleven allemaal hangen in het ‘praten’. Ik verdronk in hun lastige vragen die prikkelend bedoeld waren, maar mij verlamden. Hoe anders was dat bij jou. Je stelde goede vragen, liet ons ons verhaal doen, prikte door loze uitspraken heen, gaf ons tools als we even niet wisten hoe we een vraag moesten beantwoorden en plaatste kanttekeningen bij dingen waar we niet goed over nagedacht hadden.

Een week later volgde er een Jaarplan 2017 waar alles in stond. De input van onze brainstorm met daarin onze doelgroep, ons doel, onze omzettarget, onze merkwaarde en actiepunten. Jij vatte dit allemaal samen in een jaarplan op één A4. Het is nog niet klaar, er zitten nog genoeg actiepunten voor ons in, maar het is alvast een hele goede basis. Een basis die we zonder jou nooit neer hadden kunnen zetten. Het geeft mij het gevoel dat we nu écht ZZP’er-af zijn en een serieus bedrijf mogen opbouwen.

Rosanne van Staalduinen
Buro Staal