Inspiratie & Inzichten 
Zonder toeters, bellen en/of franje.
Wel lekker no-nonsense en belachelijk praktisch.
‹ terug naar overzicht

netwerken en bni

'Dat BNI dat is toch een soort van sekte?'

Veel mensen vinden 'iets' van BNI en het valt me op dat het vaak mensen zijn die 'iets' vinden die nog nooit bij een BNI-meeting zijn geweest.

Ze hebben er dus een hele duidelijke mening over (op zich heb ik niks tegen een duidelijke mening, begrijp me goed). Het is een soort van sekte, je moet er van alles (vooral veel klappen) en het is Amerikaans en het is achterlijk vroeg. Kortom het is gewoon niks. Voor hen. Vinden ze.

Netwerken & potentiële klanten

Netwerken vind ik zelf een van de meest handige manieren om aan bijvoorbeeld nieuwe klanten te komen. Nu hebben veel ondernemers wonderlijk genoeg een hekel aan netwerken maar willen ze wel weer graag nieuwe klanten. Dus tip: als je gaat netwerken zoek een manier van netwerken dat wel bij je past. Extra tip: zoek een netwerk waar je potentiële klant ook is. 

Maar dat BNI wat vind ik daar dan van? Nou ik ben voorstander. Ben inmiddels ruim 3 jaar lid van BNI Hyacint en weeg jaarlijks af of ik wel of niet verleng.

Waar ik dat op baseer? Of ik het leuk vind (er energie en plezier uithaal), toffe mensen ontmoet (mijn netwerk dus vergroot), mezelf verder ontwikkel (op ondernemerschap bijvoorbeeld) én of ik er omzet uithaal. Nu hoeven die 4 pijlers niet evenredig verdeeld te zijn. Als ik het maar vind kloppen.

De spelregels van netwerken

En die sekte, dat klappen en dat moeten dan? Allereerst: ik moet helemaal niks dus ik ervaar ook geen moeten. Ik ga niet speurend op zoek naar handel voor anderen. Maarrrrr ik hou wel mijn oren en ogen open dus als ik 2 partijen kan helpen dan laat ik dat niet na.

Dat klappen, tja ik zie dat gewoon als 1 van de spelregels. Net als bij ganzenborden of monopoly. Zijn ook regels. En het spel verloopt toch soepeler en leuker als je je aan de spelregels houdt. Zo zie ik het klappen ook. En het geeft toch ook wel een bepaalde energie. Dus win win.

En over dat achterlijk vroeg. Ja dat is zo. Half 7 starten is achterlijk vroeg. Aan de andere kant: het is 1 dag in de week iets vroeger uit bed dus hoezo waar hebben we het eigenlijk over? En ja je kunt het ook als excuus gebruiken om daardoor niet te gaan. 'Nee is echt niks voor mij zo vroeg op.'

De kost gaat voor de baat uit

Dan die investering dat is voor veel ook nog een dingetje. Tja wat vind ik hier van. Ja het kost geld. Ik zie het als een investering, die ik wel moet terugverdienen. Dus ik bekijk wat ik daar voor moet doen zodat het weer klopt. En ik heb daar een jaar de tijd voor. Nou dan valt het alles mee hoor, ja ook voor jou en jouw branche.

En dat is nou precies waar het omgaat met ondernemen. Je geeft eerst geld uit en bedenkt vervolgens een aanpak zodat je je investering eruit haalt. Want nee het spreekwoord is niet de baat gaat voor de kost uit.

Denk je nu: 'nou goh zou dan wellicht eventueel misschien dat BNI Hyacint dan toch iets voor mij zijn.....' Je bent van harte welkom om een keertje te komen kijken. En nog zo'n misverstand: je wordt niet gedwongen om lid te worden. Echt niet. Je mag gewoon om half 9 weer vertrekken. 

Laat een reactie achter


Typ bovenstaande code over.

Hier kun je ook nog je voordeel mee doen:

plakband Maak je niet druk

Maak je niet druk

plakband Dit is waarom je altijd aan je bedrijf moet werken

Dit is waarom je altijd aan je bedrijf moet werken

plakband Iedereen toevoegen aan je mailinglist? Niet doen!

Iedereen toevoegen aan je mailinglist? Niet doen!