Inspiratie & Inzichten 
Zonder toeters, bellen en/of franje.
Wel lekker no-nonsense en belachelijk praktisch.
‹ terug naar overzicht

Dit is waarom je altijd aan je bedrijf moet werken

Waarom je altijd aan je bedrijf moet werken. Juist in tijden van Corona of welke crisis dan ook. Ik vind het belangrijk dat we allemaal aan ons bedrijf blijven werken. Want ooit, ooit is deze situatie voorbij. Ik zal niet zeggen dat wordt het weer business as usual maar er komt wel weer een nieuwe ‘gewoon’. En nee het nieuwe gewoon is niet het nieuwe normaal.

Je bent geen ondernemer als…..

Ben je geen goede ondernemer als je niet direct de kansen ziet? Ben je geen ‘echte’ ondernemer omdat je je niet a la minute herpakt hebt en je bedrijf omgegooid hebt? Ben je meer een werknemer dan een ondernemer omdat je nu even niet durft te investeren? Nee, nee en nog eens nee.

Dus even puur praktisch:

  • Gooi niet a la minute je hele bedrijf om omdat je online ‘iedereen’ hoort roepen dat dat nu moet. Was je al van plan je bedrijf om te gooien voordat dit begon, doe het dan nu wat sneller. Was je het totaal niet van plan doe het dan niet.
  • Ja voor nu gaat heeeeeeeel veel online. Dat wil niet zeggen dat dat zo blijft. Je merkt nu al hoe erg mensen het echte contact missen. Dus ik geloof echt dat de behoefte aan echt contact straks alleen maar groter wordt.
  • Dus ja je kunt nu als een malle investeringen in trainingen over hoe je een online business bouwt. Je hele aanbod omvormen in een online training bijvoorbeeld. Vraag je even af hoe rap je dat allemaal gefixt hebt? Of je er blij van wordt om op deze manier te werken? En of je op termijn ook nog zo wilt werken? Minimaal 1 nee? Doe het dan niet.
  • In feite zitten we van het een op het andere moment in een totaal nieuwe situatie. Geef jezelf ook even de tijd om daar aan te wennen. En dat wennen doe je niet persé door jezelf heel zielig te vinden zeg maar.

Het gevaarlijkste wat je nu kunt doen (en dan doel ik niet op buiten komen en veel mensen op zoeken en die 1,5 meter negeren) is helemaal niet aan je bedrijf gaan werken én denken het heeft toch geen nut meer laat ook maar. Je kunt namelijk niets oogsten voordat je zaait. Dus ja ook al gooi je je hele business om dan nog ga je niet direct oogsten.

Neem even de tijd

We moeten immers allemaal nog een beetje of juist heel erg onze draai vinden en echt echt echt dat is niet meer dan logisch. Iedereen die online roept van ‘ooooh kansen, en ik ga als een malle en nou nu wordt wel duidelijk wie de ondernemers enzo zijn.’ Let it gooooo. Online is niet de echte wereld

Heb je vragen? Wil je even sparren? Beetje peptalk nodig of denk je: ‘Kan ik ook een eenmalige online sessie doen?’ (ja dat kan).

PS: Alles waar ik in een maximaal een kwartiertje antwoord op kan geven dat doe ik factuurloos. Dus heb je een vraag of wil je even kort sparren? Aarzel niet. De enige voorwaarde is dat ik je vraag of dilemma mag gebruiken (anoniem) om bijvoorbeeld over te bloggen of een fb live te houden.

Laat een reactie achter


Typ bovenstaande code over.

Hier kun je ook nog je voordeel mee doen:

plakband Waarom je marketing niet leuk vindt

Waarom je marketing niet leuk vindt

plakband Met alleen een plan haal je je omzetdoel niet

Met alleen een plan haal je je omzetdoel niet

plakband It's all about the money

It's all about the money