Inspiratie & Inzichten 
Zonder toeters, bellen en/of franje.
Wel lekker no-nonsense en belachelijk praktisch.
‹ terug naar overzicht

8 tips om verkopen leuk(er) te maken

Veel ondernemers vinden verkopen een ‘ding’, een gedoe, een toestand, stom of hoe je het wilt noemen. Ik geef toe ik ga er ook niet altijd van juichen en als ik écht kan kiezen doe ik liever iets anders. Zoals bijvoorbeeld een stukkie tikken. Over verkopen om maar wat te noemen. Alleen….we moeten toch iets aan verkopen doen want zonder verkopen geen handel en zonder handel geen bedrijf. En dat willen we ook weer niet.

Een paar weken terug volgde ik een 2-daagse salestraining van La Prins. Love it. Haar dan. Dat verkopen echt niet altijd. Maar het kan dus leuk zijn.

Nu heb ik van die 2 dagen zo’n 78 pagina’s aantekeningen gemaakt dus het zou kunnen dat ik een inzicht of wat over het hoofd zie en om nou 78 pagina’s met je te delen…….Dus even een top 8.

8 tips over verkopen

  1. Verkopen kun je niet verknallen. Je kunt het altijd opnieuw doen.
  2. Verkopen is de ballen hebben de ander zich ongemakkelijk te laten voelen. (dit is echt mijn favoriet uit die 2-dagen)
  3. Je verkoopt niet, je helpt en daarmee nodig je de ander uit om gebruik te maken van jouw talent en daarmee help je de ander beter te worden bijvoorbeeld.
  4. Maak je niet druk of het een ja of een nee wordt. En i know, makkelijk kletsen als je bankrekening dieprood kleurt.
  5. Wees voorbereid op verkoopbezwaren. Die gaan altijd over geld, tijd, nadenken, overleggen, zelf proberen of niet het juiste moment. Gebruikt iemand veel verkoopbezwaren, rond dan je gesprek af, het wordt dan niks.
  6. Denk niet dat je website het werk wel voor je doet. Zo’n 3% van je websitebezoekers is koopklaar. Je moet dus zelf in actie komen.
  7. Verkopen stopt niet na een nee. Dus zorg dat je in beeld blijft. (tenzij je denkt: oh nee deze wil ik helemaal niet meer als klant)
  8. Je moet weten wat je doel is, wat is je stip op de horizon en weten waar sales aan bijdraagt.
     
  9. BONUSTIP: volg de dus salestraining van La Prins

Trek je mond open

Deze werd niet genoemd maar kreeg ik ‘ooit’ wel van haar Praat met alles wat beweegt. Nu ben ik daar wat selectiever in en heb daar van gemaakt: praat met alles wat menselijk en oud genoeg is. (Met die wind nu bewegen de bomen ook hard zeg maar). Laatst was hier een CV-monteur over de vloer, dat werd een gesprek. Lang verhaal kort: hij bleek voor zichzelf te willen beginnen, wist niet goed hoe etc.

Wat doe jij om verkopen leuk(er) te maken? Of vind je het gewoon niks? Laat je het weten?

Laat een reactie achter


Typ bovenstaande code over.

Hier kun je ook nog je voordeel mee doen:

plakband een online bedrijf is niet de oplossing

een online bedrijf is niet de oplossing

plakband Goede voornemens kunnen ook na 1 januari

Goede voornemens kunnen ook na 1 januari

plakband 5 tips om verkopen makkelijker te maken

5 tips om verkopen makkelijker te maken