Inspiratie & Inzichten 
Zonder toeters, bellen en/of franje.
Wel lekker no-nonsense en belachelijk praktisch.
‹ terug naar overzicht

Als je een besluit neemt dan gaat het vanzelf

‘Als je een besluit neemt dan gaat het rollen en dan gebeuren dingen vanzelf, dan gaat de energie stromen.’

Met regelmaat hoor ik uitspraken waarvan ik nogal nijdig kan worden. Omdat ik het er zó niet mee-eens ben. Zo vind ik de opmerking: ‘als je het echt wilt dan doe je het wel.’ er ook 1 om spuugnijdig van te worden. Of: ‘ja mindset is alles.’

Kijk….het helpt om een besluit te nemen. Het gaat alleen daarna niet vanzelf hoor. Zo heb ik onlangs besloten dat ik een nieuwe auto wil. Ik weet ook al welke. Net nog even gekeken, hij staat nog niet voor de deur.
 

Wet van de aantrekkingskracht

En ook het graag willen zegt nog niks over het resultaat. Want je kunt iets graag willen. Je moet het daarna nog ook echt gaan doen. En hoe graag je ook iets wilt…..als je de capaciteiten niet voor hebt bijvoorbeeld dan wordt het toch een lastig verhaal.

Over mindset……ja het helpt zeker als je de boel een beetje positief inziet en dat je kunt dealen met tegenslag. Het zorgt alleen niet automatisch voor acties.

Begrijp me goed ik heb niks tegen de wet van de aantrekkingskracht en dat soort ‘dingen’. Als het je helpt supertof en gewoon ook lekker blijven doen.

Verandering van gedrag


Besluiten nemen, wet van de aantrekkingskracht, mindset, verlangens etc worden allemaal ingezet als hét om onze doelen (want daar gaat het ons uiteindelijk om) te bereiken. We vergeten alleen 1 punt. Een vrij cruciaal punt als je het mij vraagt.

We zetten toch echt iets buitenspel. We zien het blijkbaar niet…….En dat is…..(tromgeroffel…..) wat moeten wij ZELF anders gaan doen? Wat voor ander gedrag is er nodig én hoe ga ik ook zorgen dat ik die gedrag ga doen?

Motivatie alleen is te weinig


Motivatie, discipline en wilskracht zijn namelijk niet de oplossing. (wel eens een dieet voor altijd op wilskracht volgehouden? Zo ja let me know)

Naast ander gedrag van onszelf is er nog een vrij cruciaal punt: je omgeving……….Die vindt het niet altijd grappig als jij wilt veranderen (understatement).

Wat doe je dan wel?

  • Check je doelen die je nog hebt staan voor het laatste kwartaal
  • Bij welk doel is er ander gedrag van jou nodig?
  • Beschrijf zo concreet mogelijk hoe dat gedrag dan moet zijn.
  • En? Is dat gedrag is wat je kunt uitvoeren? Maar ook…..wil je het ook doen? Misschien past het helemaal niet bij de waarden die jij belangrijk vindt.

Als je tot hier gekomen bent dan heeft iets je getriggerd bijvoorbeeld omdat je al tig succesformules hebt gevolgd en jij er net even ander resultaat mee had (iets minder het beloofde land zeg maar) Dikke kans dat ik binnen 2 tellen (nou ja niet echt 2 tellen da’s bij wijze van spreken) zie waar het misgaat bij het bouwen van jouw business. Wedden? 

Laat een reactie achter


Typ bovenstaande code over.

Hier kun je ook nog je voordeel mee doen:

plakband September is het nieuwe januari

September is het nieuwe januari

plakband Waarom we goeroes zo graag geloven

Waarom we goeroes zo graag geloven

plakband Wil jij meer tijd of meer geld?

Wil jij meer tijd of meer geld?