Inspiratie & Inzichten 
Zonder toeters, bellen en/of franje.
Wel lekker no-nonsense en belachelijk praktisch.
‹ terug naar overzicht

Business Hitteplan

Kijk, er is een nationaal hitteplan en dat is natuurlijk helemaal prachtig met tips als ‘drink voldoende’ en ‘hou de woning koel’, maar hoe zit dat nou met je business met deze temperaturen?

Dus ik dacht, ik maak even een businessmotivatie hitteplan voor je. Die bevat eigenlijk maar 1 tip. Lekker simpel en overzichtelijk.

Maar eerst……

Als ondernemer bepaal je zelf wanneer je werkt. Dus als jij vindt dat jij een tropenrooster moet draaien, doe dat dan vooral. Bijvoorbeeld als je kantoor geen airco heeft en de temperatuur oploopt tot 40 graden. Of als je ambachtelijke bonbons maakt en die je per post verstuurt naar je klanten….ook niet ideaal. Vinden ze chocolademelk op hun deurmat. Of als je denkt 'bemoei je er niet mee'.

Wil jij bijvoorbeeld lekker naar het strand, omdat je van het mooie weer wilt genieten nu het kan, laat je dan vooral door mij niet tegenhouden. Alleen wat doe je als het straks 4 weken mooi weer is? Hoe pakt dat dan uit voor jouw bedrijf? Is het je vakantie dan geldt dit alles natuurlijk niet. Dan heb je namelijk vakantie.

En…ja nu komt het. Vaak zeggen we dat we door dit hitte ook geen zin/motivatie hebben om te werken. Als dat je reden is dan volgt nu het business motivatiehitteplan.

  • Zonder motivatie kan het ook. Als je in loondienst bent, belde je dan je baas op? ‘Ja hoi, mijn motivatie is beetje weg vandaag, dus tot morgen. Of overmorgen ofzo als de zon niet meer schijnt. Doei!’
  • Zonder motivatie kan het ook. Dingen gaan altijd anders dan je denkt. Zo is er een hittegolf, dan is er regen, wordt het weekend, een zere keel whatever.
  • Zonder motivatie kan het ook. In het begin is altijd alles leuk, en heb je er zin in. En dan ben je al een week, maand, jaar bezig en ben je nog niet megasuccesvol. Zo stom en irritant. Dan ga je dus gewoon door. Je stuurt uiteraard wel bij, want exact doen wat je daarvoor deed en wel een ander resultaat verwachten is natuurlijk nogal gek.
  • Zonder motivatie kan het ook. Je weet precies wat je moet doen, je hoort en leest niks nieuws (nee, in deze mail ook niet). Weten is gewoon niet genoeg. Doe er ook iets mee.
  • Zonder motivatie kan het ook. Je wilt korte termijn plezier. Jeeeeej lekker in de zon liggen, bruin worden, beetje relaxen en opladen. Hartstikke fijn, maar verwacht dan niet dat de omzet binnenstroomt.
Zo simpel hé? En verder is natuurlijk ook het nationaal hitteplan hartstikke nuttig, zoals de laatste tip zorg voor elkaar. Dus bij deze ;-)

En mocht je nou denken ja allemaal leuk en aardig met je 'zonder motivatie kan het ook' maar het lukt me toch echt niet. No worries, daar kan wat aan gedaan worden. App, mail of bel me maar even. Ja ook dit is zo simpel. 
 

Laat een reactie achter


Typ bovenstaande code over.

Hier kun je ook nog je voordeel mee doen:

plakband Het nieuwe normaal is niet normaal

Het nieuwe normaal is niet normaal

plakband Maak je niet druk

Maak je niet druk

plakband Het begint niet bij 100.000. Het begint bij 1

Het begint niet bij 100.000. Het begint bij 1