Inspiratie & Inzichten 
Zonder toeters, bellen en/of franje.
Wel lekker no-nonsense en belachelijk praktisch.
‹ terug naar overzicht

een online bedrijf is niet de oplossing

‘Back to normal’ zit er voorlopig niet in. Nog tot minimaal 19 mei gelden een groot deel van de maatregelen. Daarna gaan we al richting zomervakantie en dan is bijna september en maken we ons druk over de pepernoten die in de winkels liggen.
 

Een online bedrijf is niet de oplossing voor alles

En dat maakt dus iedereen denkt: ‘hop als een malle m’n bedrijf omgooien naar online’
Voor iedereen die nog steeds met het idee speelt een online bedrijf te gaan bouwen…..Wat is nu online? Want je hebt online in allerlei varianten. En wat is handig om wel of niet te doen?
  • De snel & simpel variant: al je klantgesprekken doe je alleen nog maar via skype, facetime of bijvoorbeeld zoom. Superhandig, makkelijk te regelen en weinig kosten.
  • De uitdagende variant: De tegenhanger is de complete online versie met online leeromgevingen, huiswerkopdrachten, audiobestanden en noem alle toeten en bellers maar op. Realiseer je wel dat als je dit wilt het wel een paar maanden duurt eer je de boel hebt staan, dat je behoorlijke investeringen moet doen (in tijd én geld) én dat je niet direct klanten hebt. Ja dat laatste lees je goed. Je hebt online niet direct klanten. Sterker nog het duurt online zelfs langer.


To webinar or not to webinar

Is dit nu hét moment om je te storten op webinars? Dat hangt er vanaf. Doe je ze al? Hoeveel bereik heb je op social media? Hoe goed ben je in verkopen? Hoe goed kun je omgaan met kijkers die afhaken of dat je helemaal geen kijkers hebt?

Webinars zijn geen makkie (daarom doe ik ze dus (nog) niet). Maar ook is verkopen vanuit een webinar een uitdaging zeg maar. De conversie is meestal maar een procentje of 5. Als je goed kunt verkopen. Kortom is het je de tijd, moeite en energie waard om dit nu te gaan doen in een tijd die nu al veel van je vraagt? Kinderen thuis, partner thuis, gedoe om boodschappen te doen, opdrachten die doorschuiven of niet door gaan, klanten die moeilijk doen met betalingen en noem alles maar op. Je zou van minder stress krijgen.


Besluiten of twijfelen

Welke keuze je maakt hangt van jezelf af. Wat wil je? Niet alleen voor nu maar ook voor de toekomst. Maar kijk ook ,welke financiële zaken spelen mee? Heb je snel omzet nodig dan is een hele online variant of webinars niet de meest logische optie. Heb je alle tijd en geld van de wereld (als in een aantal maanden én is dit wat je het allerliefste gaat doen met je bedrijf) dan ga je voor complete versie.


Problemen blijven

Realiseer je wel dat met overstappen naar een online bedrijf de dingen waar je al eerder tegenaan liep NIET zijn oplost. Ja ruk. Vind ik ook.
  • Had je een spuughekel aan marketing? Je moet ook met een online bedrijf nog steeds aan marketing doen. Misschien nog wel meer dan dat je deed.
  • Had je altijd teveel ideeën en geen idee waar te beginnen? Dat is nu niet ineens anders geworden.
  • Vond je keuzes maken lastig? Nou…..dat wordt nu echt niet makkelijker
  • Lastig om je doelgroep te vinden en al helemaal om hun taal te spreken? Die taal van je doelgroep wordt online alleen maar lastiger
  • Je loopt nu vast op hoe dan????? Ook dat blijft.
Voordat je denkt: lekkere gezellige blog dit zeg. Ik hou van een realistisch beeld en van het managen van verwachtingen. Prima als jij wél je bedrijf om wilt gooien (ik ben immers niet jouw CEO) maar problemen die er in de goeie tijd al waren los je niet op met een online bedrijf in een pittige tijd.


Volg een workshop of een cursus

Oké en omdat het blog is volgt nu even een korte verkooppromo van 1 alinea.
Al mijn workshops, coachings- en adviessessies gaan voor zo lang als nodig in online variant door. Dus had jij bijvoorbeeld de 12 ondernemerstypes al op je lijstje staan? Op 12 mei is er een online workshop. Als je weet welk ondernemerstype je bent dan kun je bijvoorbeeld je marketing veel gerichter maken en dus ook met meer kans op succes. Juist nu dus heel fijn.

Want wat als je pré-corona tegen dingen aan liep en de komende maanden nog harder tegen die dingen aanloopt……Hoe lang vind je het dan nog leuk?


Gratis advies

Alles waar ik in een maximaal een kwartiertje antwoord op kan geven dat doe ik factuurloos. Dus heb je een vraag of wil je even kort sparren? Aarzel niet. De enige voorwaarde is dat ik je vraag of dilemma mag gebruiken (anoniem) om bijvoorbeeld over te bloggen of een fb live te houden.

Laat een reactie achter


Typ bovenstaande code over.

Hier kun je ook nog je voordeel mee doen:

plakband Waarom trappen we toch in al die enorme beloftes?

Waarom trappen we toch in al die enorme beloftes?

plakband Met alleen een plan haal je je omzetdoel niet

Met alleen een plan haal je je omzetdoel niet

plakband Alleen geld geven levert geen naamsbekendheid op

Alleen geld geven levert geen naamsbekendheid op