Inspiratie & Inzichten 
Zonder toeters, bellen en/of franje.
Wel lekker no-nonsense en belachelijk praktisch.
‹ terug naar overzicht

Je business groeit niet op alleen maar inspiratie

‘Ja, maar jij hebt altijd inspiratie om ergens over te schrijven.’ Voor wie dat nog meer denkt….Ik help je even uit jouw droom. Vaak heb ik geen inspiratie of soms zelfs geen zin, dat gebeurt ook.

Die dagelijkse Facebook posts schud ik inmiddels behoorlijk makkelijk uit mijn mouw. Heb mezelf 2,5 jaar terug ‘opgelegd’ dat ik er elke week minimaal 5 moet maken. Op een enkele uitzondering na staan ze er ook elke week. Zo werkt het blijkbaar. Het moet van mezelf, dus ik doe het. Inspiratie of niet.

Wat dan wel weer gek is, is dat het op dit moment nog niet zo werkt voor mijn LinkedIn, video’s, nieuwsbrief (die geen nieuwsbrief heet) of Instagram. Daar hanteerde ik tot op gisteren het ‘ik kijk wel hoe mijn pet staat’ principe. Kwam het me uit dan maakte ik wat content. Had ik geen inspiratie of zin dan deed ik niks.

Een ander resultaat? Doe dan iets anders.

En niks is natuurlijk niet best (tenzij het om snoepen gaat dan is het wel best). Dus het moet anders. Zoals het me wel elke keer lukt met Facebook, ongeacht de inspiratie en zin. Waarom dan nu? Ik kreeg laatst van iemand de vraag ‘wat LinkedIn voor mij doet’. Nou ja niet echt veel, moest ik toen bekennen. En is dat gek? Nee, natuurlijk niet. Als ik er zelf niks aan doe, hoe kan ik dan verwachten dat het iets op gaat leveren, toch? Dus als ik een ander resultaat wil, moet ik een andere actie gaan doen.

Goede voornemens maken we vaak op 1 januari, maar dat kan natuurlijk ook prima op een doordeweekse dag in de tweede week van september. Of de derde week, als je nog even de boel moet laten bezinken.
 

Vijf tips om je business makkelijker te bouwen:

  1. Maak je doelen klein. 1 video per week maken klinkt heel anders dan 52 video’s per jaar, dat ben je met mee eens toch?
  2. Begin ook klein. Gedragsonderzoeker Ben Tiggelaar schreef hier een briljante column over. Stel dat je je voorgenomen hebt aan de slag te gaan met video’s (ik schrijf dit soms ook gewoon voor mezelf
  3. Ga gewoon doen. Ja, je kunt uren zoeken naar de beste info, de allerbelangrijkste tips, de inspiratie, je flow of hoe je het noemt. Dan blijf je zoeken. En soms is die flow er en soms niet. Net als de zin. Maar zonder zin of flow kan het ook. Geen zin, toch schrijven bijvoorbeeld. Dan komt de inspiratie echt wel.
  4. Blok je agenda af. Dit lijkt een open deur en is het misschien ook wel. Alleen als je geen tijd reserveert in je agenda voor deze acties, dan komt het er dus niet van.
  5. Vier je successen. Dus heb je die eerste video opgenomen, 5 facebook posts geplaatst of wat dan ook, vier het! Dit kan doormiddel van een vrije middag, een stuk chocolade, een boek, maakt niet uit als je het maar viert.

Dus…….wat ga jij anders doen, omdat je een ander resultaat voor ogen hebt? Laat je het weten? Ik ben benieuwd!

Reacties


Marleen

21-09-2018
Heel herkenbaar! Op Fb ben ik iedere dag actief en maak ik vaak berichten vooraf, mijn zangtips via mail en mijn blogs schrijven is lastiger consequent vol te houden. Misschien vanwege de tijd die het kost. Groetjes, marleen van Het Zanglab

Laat een reactie achter


Typ bovenstaande code over.

Hier kun je ook nog je voordeel mee doen:

plakband Maak je niet druk

Maak je niet druk

plakband Waarom je geen tijd moet verspillen aan koude acquisitie

Waarom je geen tijd moet verspillen aan koude acquisitie

plakband Als je vol met plannen zit maar niet in actie komt

Als je vol met plannen zit maar niet in actie komt