Inspiratie & Inzichten 
Zonder toeters, bellen en/of franje.
Wel lekker no-nonsense en belachelijk praktisch.
‹ terug naar overzicht

Wel of niet met clubhouse aan de slag

Wat???? Doe jij nog niks met Clubhouse?!

Een lichte hysterie vind ik het. Dat hele Clubhouse. Ze doen het wel reteslim. Zo met dat je alleen toegang krijgt als je een invite hebt (iets met schaarste creëren). Vervolgens joelen diverse mensen hoe geweldig dit is en wát een enorme kansen het biedt. Dan speelt onze FOMO op. Onze Fear Of Missing Out. En als we iets niet willen is de boot missen. Nee zeg! Je moet er niet aan denken.

Waarom we niet buiten de groep willen vallen

Ergens bijhoren. Niet buiten de groep vallen. Zit gewoon in ons systeem. Is iets van heel heel heel lang geleden. Want weet je als je vroeger buiten de groep viel dat was dus hartstikke gevaarlijk. Dikke kans dat je het niet meer kon navertellen. Dus hop lekker binnen de groep blijven want overleven daar gaat het om

Dat gedrag speelt nu nog steeds mee. Elke dag. En dus ook bij nieuwe dingen als Clubhouse. We willen erbij horen. Niet buiten die groep vallen. Want als alle in jouw ogen succesvolle ondernemers direct aan de slag gaan met Clubhouse. Ja dan wil jij natuurlijk niet die loser zijn die kansen laat liggen.

De sukkel die niet vooraan staat en profiteert van deze kansen.

Maar weet je, dat je niet gelijk alles uit je handen laat vallen om met de nieuwste trend mee te gaan dat is dus helemaal dikke prima. Of niet. Het is maar niet wat je zelf wilt.

Het gaat er voor al om dat je je niet gek laat maken door wat er om je heen gebeurt, door wat anderen doen.

Jouw ondernemerstype

Of ik dan nog geen Clubhouse account heb? Zeker wel. Nope ik heb er nog nauwelijks iets meegedaan en weet ook nog niet of ik dat wel ga doen. Ja ik zie wel dat het voor mij kansen biedt én dat het ook nog past bij mijn ondernemerstype. Alleen…..wat ook heel erg past bij mijn ondernemerstype is schrijven. Word ik blij van én had me voorgenomen om juist meer te gaan schrijven.

En ik wil niet alles uit mijn handen laten vallen omdat ik dan straks wellicht eventueel misschien per ongeluk een kans heb gemist. Want weet je, nu is het Clubhouse. Eerst was het Instagram en straks is het weer wat anders.

Moeiteloos ondernemen

Moeiteloos ondernemen is toch het ideaal beeld voor veel ondernemers. Lijkt me een onmogelijk iets maar goed ieder zijn wensen natuurlijk. Weet alleen wel dat als je inspringt op iedere hype, op elke kans die je ziet het niet moeitelozer gaat worden. Wel ingewikkelder.

Neehee ik zeg niet dat je niet mag Clubhousen. Lekker doen als je er blij van wordt, maak wel keuzes. Want als je tijd gaat investeren in Clubhouse is de consequentie dat je aan iets anders minder tijd gaat besteden. De 24 uur in een dag blijft namelijk gelijk. Check dus nog even of het dan nog steeds zo’n goed idee is.

To Clubhouse or not to Clubhouse. Wat je ook doet have fun!

Laat een reactie achter


Typ bovenstaande code over.

Hier kun je ook nog je voordeel mee doen:

plakband Waarom trappen we toch in al die enorme beloftes?

Waarom trappen we toch in al die enorme beloftes?

plakband Met minder moeite meer klanten

Met minder moeite meer klanten

plakband Zijn je doelen wel haalbaar in tijden van crisis

Zijn je doelen wel haalbaar in tijden van crisis