Inspiratie & Inzichten 
Zonder toeters, bellen en/of franje.
Wel lekker no-nonsense en belachelijk praktisch.
‹ terug naar overzicht

September is het nieuwe januari

‘Ik mis je mail. En toen dacht ik, maar ze houdt niet van routine, en toen dacht ik het zal toch wel goed gaan, en toen dacht ik, stuur dan een appje....’

Waar een appje sturen al niet goed voor is zo blijkt maar weer.

Ik heb inderdaad een hekel aan routine. Was op vakantie en moest er vervolgens weer een beetje inkomen. Nou dat dus. Komt je wellicht bekend voor. Tuurlijk weet ik ook wel dat het slim is als je alles door laat lopen en dat je berichten vooruit plant want zichtbaarheid en zorgen voor top of mind etc.

Alleen er zijn altijd meerder manieren.

Goede voornemens maken

Want zo’n vakantie dat vind ik eigenlijk net een beetje december. Dat je wat terugkijkt op de afgelopen periode. En vooruit kijkt. Voornemens maakt, plannen maakt. Bedenkt wat je anders wilt doen. Dat dus.

De laatste weken voor mijn vakantie was ik nét even iets te vaak humeurig en als het ochtend was had ik zoiets van: ‘oh nee ochtend nu al.’ Ik ben van de fun en het leven is echt te kort om het niet leuk te hebben (voor je denkt: ‘ja maar Ing, het leven is nou eenmaal niet altijd leuk.’ Dat weet ik en niet leuk hoort er bij.) Maar goed, reden te over dus om even stil te staan bij: waar zit dan genar in en wat ga ik dan anders doen. Waar ga ik mee stoppen? Wat ga ik toevoegen? Wat wil ik wél?

Nu zit de uitdaging dan altijd (ja ook bij mij) om vast te houden wat je bedacht hebt. Want er komt tegenslag (ja echt let maar op), weerstand (bij jezelf of bij je omgeving), twijfel (is dit nou wel echt slim van me?) en vervolgens tig excuses waarom het een slecht plan was en je echt weer terug moet naar hoe het was.

Dus ja september is toch een beetje het nieuwe januari. Met plannen maken voor de laatste 4 maanden (wist je dat dat in bijna elke business de 4 beste maanden zijn? Nee? Nou dan weet je het nu). Veel ondernemers gaan dan ook vol enthousiasme na de vakantie aan de slag met hun ideeën en plannen (net als vaak na een training/cursus/workshop) nu wordt écht alles anders. Transformaties, lifechanging en doorbraken tot en met.

Korte en lange termijn doelen

Dat volhouden van je plannen kan….als je het goed aanpakt. Als je je doelen op orde hebt. Die van de korte én lange termijn. Dat er geen tegenstrijdigheden in je doelen zetten (hint: wedden dat dat wel zo is) en dat je kijkt naar én wat moet ik dan anders doen dan dat ik eerst deed. Je kijkt dan niet naar zo zeer naar je acties maar naar je gedrag.

Discipline is niet het antwoord

Zo zag ik laatst iemand die haar discipline aan het trainen was. We denken vaak dat daar de oplossing zit. Als we maar meer discipline hebben of meer motivatie dan lukt het ons. Die 2 zijn dus beide zwaar overschat. Je hebt er maar beperkt van (daarom loopt zo’n dieet dus spaak om maar wat te noemen). Dus wat meer discipline en meer motivatie is niet de oplossing. ‘Ja als je het niet doet dan wil je het dus niet graag genoeg.’ Hou op met dat soort dingen denken! Het is écht onzin.

Kleine stappen naar je doel

Betere doelen en kleine stappen. En dat is kak want wij willen grote stappen en rap dat dingen lukken, dat we successen boeken. Er is geen shortcut en geen quick fix. Iets nieuws vraagt ook van onszelf iets nieuws. En dát lukt nou net even makkelijker in kleine stappen. Niet voor niks is de uitdrukking: a journey of a thousand miles begins with a single step.

 

Laat een reactie achter


Typ bovenstaande code over.

Hier kun je ook nog je voordeel mee doen:

plakband Alleen geld geven levert geen naamsbekendheid op

Alleen geld geven levert geen naamsbekendheid op

plakband een online bedrijf is niet de oplossing

een online bedrijf is niet de oplossing

plakband Het begint niet bij 100.000. Het begint bij 1

Het begint niet bij 100.000. Het begint bij 1