Inspiratie & Inzichten 
Zonder toeters, bellen en/of franje.
Wel lekker no-nonsense en belachelijk praktisch.
‹ terug naar overzicht

Waarom je niet in actie komt na een cursus

“Ja ik heb er echt zo veel zin in, ben helemaal geïnspireerd, het gaat nu helemaal anders worden”

“Alles waarom ik het niet deed is nu weg, dus ik ga knallen!”

“Met deze inzichten ga ik echt een aantal dingen anders én beter doen!”

“Het moet nog even bezinken maar na het weekend kom ik in actie.”

 

Ook wel eens iets in die richting geroepen of gedacht na een training, workshop of cursus? Vast wel. Ik wel in elk geval. Vol enthousiasme wisten we het zeker. NU gaan we echt vol aan de bak ermee. Om je een tijdje later af te vragen wat er gebeurd is. Weten hoe dat komt? En vooral wat je wel doen? Lees dan vooral verder

Veranderen is lastig

Die reacties boven aan de mail kwamen van deelnemers tijdens en na een 2-daagse salestraining die ik vorige week volgde (mijn meest briljante inzichten uit die training heb ik voor je, ja graag gedaan). En ik dacht alleen maar ‘not gonna happen…… je gaat niet ‘ineens’ alles anders doen’ Niet omdat ik nou zo sombertjes ben maar omdat ik weet hoe achterlijk moeilijk het is om aan de slag te gaan met nieuwe dingen. Daar zijn wij mensen NIET op gemaakt. Kak, inderdaad.

Excuses om maar niks te doen

Tijdens en na zo’n training zitten we nog vol in de vibe en zien we alles lekker zonnig in. We voelen ons supersterk en supergemotiveerd. Kom maar op! Wij kunnen dit! Maar na een dag wat of zijn we die vibe wel kwijt en moeten we het zelf gaan doen. En dan komen de twijfels want toch best spannend, of beetje onzeker want we weten toch niet zo goed hoe dan…….of we zijn wat bangig voor de reacties. En laten we ook vooral de waan van de dag niet vergeten. Gewoon om maar wat dingen te noemen. Wedden dat je vast nog wel wat redenen kunt bedenken?

 

Kortom dan gooien we het op motivatie, wilskracht en discipline. Of juist niet omdat we vinden dat we die nou juist missen. ‘Ja zo ben ik nou eenmaal.’ Maarrrrr geen nood. Deze week tips hoe je dit kunt tackelen.

Want hoe kom je dan wel tot actie?

  • We denken dat we het allemaal wel weten na die training alleen dat weten is niet hetzelfde als doen. (Echt, ik heb het voor je getest. Meerdere keren). En doen start je dus door het in elk geval in je agenda te zetten maar veel vaker heb je gewoon iemand nodig die je helpt met het implementeren van je kennis. De theorie blijkt namelijk vaak net effe anders dan de praktijk. Stom ja, vind ik ook maar ja het is niet anders.
  • Maak het heeeeeeel klein. Sterker nog je moet je eerstvolgende actie zo klein maken dat je denkt: ‘dit is echt achterlijk zo klein, dat kan geen nut hebben.’ En trust me, het heeft wél nut. Als je die hele kleine stappies maar blijft doen. En blijf juichen omdat je ze doet. (dat laatste kan naar keuze al dan niet hardop)
  • Een van de dingen die we namelijk willen vermijden is falen (want falen = pijn en pijn moet je vooral vermijden. Denkt je brein) En hoe voorkom je nou dat je faalt? Juist! Door niks te doen. Dan heb je namelijk niet gefaald maar niks gedaan. Toch anders. Vind je brein.
  • Kijk of je de actie wel écht wil doen en of je hem ook écht kan doen. Soms zit daar al de crux. Dat je een actie wel kunt doen maar dat je niet wilt bijvoorbeeld omdat ie zo in gaat tegen alles waar je voor staat.
De grens tussen uitstel en afstel is best dun. Daar schreef ik al eerder over. 

Laat een reactie achter


Typ bovenstaande code over.

Hier kun je ook nog je voordeel mee doen:

plakband Het nieuwe normaal is niet normaal

Het nieuwe normaal is niet normaal

plakband It's all about the money

It's all about the money

plakband Als je vol met plannen zit maar niet in actie komt

Als je vol met plannen zit maar niet in actie komt