Inspiratie & Inzichten 
Zonder toeters, bellen en/of franje.
Wel lekker no-nonsense en belachelijk praktisch.
‹ terug naar overzicht

Waarom trappen we toch in al die enorme beloftes?

Valt het jou ook op? Al die enorme beloftes die sommige ondernemers doen? Zo zag ik van de week een online advertentie van iemand waar je in een paar uur kon leren hoe je € 100.000 omzet kunt draaien en je investering voor die training was slechts € 147 en dus zo’n 6 uurtjes.

OMZET

Ik geef toe dat klinkt waanzinnig aantrekkelijk. Een ton omzet en het enige dat je hoeft te doen is slechts een paar uurtjes en wat euro’s investeren. Even wat slecht nieuws: ik weet alleen nu al dat het niet zo gaat werken. Dat is hetzelfde dat je 15 kilo kunt verliezen in 4 dagen, de marathon kunt rennen na 2 weken trainen of Spaans kunt leren spreken in slechts 1 dag. Of dat ….nou ja je snapt vast mijn punt.

BELOFTES

En toch we trappen er allemaal (wel eens) in. Omdat die belofte zo prachtig is en zo erg raakt aan wat we willen hebben. Ja ik wil best al die kilo’s kwijt, graag! En oh Spaans in 1 dag, ja fijn! Die marathon laat IK sowieso aan me voorbij gaan. Beloftes, ze geven zo goed weer wat we willen hebben en zeker als dan voorgespiegeld wordt dat het eigenlijk heel makkelijk is om dat resultaat te halen. Want ook dat willen we, met weinig moeite en inspanning het allerbeste resultaat bereiken. En daarom trappen we erin, want we willen het wel heel graag maar liefst niet met al te veel moeite. Vind je me nu cynisch? Of wellicht keihard? Dat mag.

ONDERNEMEN

Ik geloof best dat sommige van die beloftes (niet die ik hierboven schetste) heel goed kunnen werken. Als je exact doet wat je geleerd wordt, als jouw bedrijf identiek is aan de business van diegene die het je leert én als jij exact hetzelfde bent als die persoon. En hoe groot is die kans dat dat zo is? Nou? Vrij klein lijkt me, als het al niet onwaarschijnlijk is. Want we zijn allemaal uniek en wat voor mij werkt is geen garantie dat het voor jou op exact dezelfde manier werkt. En daarom ben ik van mening dat die grote beloftes loze beloftes blijken. Want laten we wel wezen als het zo simpel was dan was de hele wereld ondernemer geworden, worstelde niemand met zijn gewicht en was iedereen topsporter.

INVESTEREN

Natuurlijk is het wél mogelijk om successen te boeken (misschien niet op elk vlak, niet in iedereen schuilt een tweede Max, Oprah of Dafne). Maar het betekent doen. Vaak en veel. Leren van wat goed gaat én wat fout gaat. Doorzetten. En weer opnieuw beginnen. Durven te investeren. En de juiste hulp vragen. En juist die twee laatste punten, durven investeren en durven om hulp te vragen dat vinden veel ondernemers moeilijk. En het is ook moeilijk, maar wat is moeilijker? Het niet doen en blijven worstelen of het wel doen en meters maken en succesjes en successen boeken?

En ja ook ik vraag om hulp, besteed dingen uit en laat me trainen en coachen om beter te worden. Niet op de manier die me geleerd wordt maar ik maak er mijn manier van. Ben wel even benieuwd: wat kies jij? Laat je het me weten?

Laat een reactie achter


Typ bovenstaande code over.

Hier kun je ook nog je voordeel mee doen:

plakband Waarom trappen we toch in al die enorme beloftes?

Waarom trappen we toch in al die enorme beloftes?

plakband Waarom je marketing niet leuk vindt

Waarom je marketing niet leuk vindt

plakband 14 makkelijke manieren om je winst te verhogen

14 makkelijke manieren om je winst te verhogen