Inspiratie & Inzichten 
Zonder toeters, bellen en/of franje.
Wel lekker no-nonsense en belachelijk praktisch.
‹ terug naar overzicht

Hoe word je gelukkig(er)?

‘Niet alles wat ik kan maakt mij gelukkig.’

Niet mijn uitspraak maar van iemand die mij heel lief is.

Nou die uitspraak was natuurlijk spot on. Deze zegt vaker hele wijze dingen. En het is gewoon zo: niet alles wat we kunnen maakt ons gelukkig. Ja denk daar maar eens goed over na.

Je kunt niet in een permanente staat van happiness zijn. Want zo zit het leven niet in elkaar. Zonder downs geen ups. Het leven is niet maakbaar (ja ik weet ook wel dat sommige dat wel vinden en dat is oké maar ik vind dat het niet maakbaar is). Denk dat we dat in het afgelopen jaar zéker wel hebben gemerkt.
 

Dankbaarheid & geluk

Maar met dat geluk…hoe zit dat? Sonja Lyubormirsky is wetenschapper en schreef het boek de maakbaarheid van het geluk. Aanrader vind ik en wat zij schrijft is: 50% van hoe gelukkig je voelt is aangeboren, 40% van je geluksniveau heb je zelf invloed op en slechts 10% zijn je omstandigheden van invloed op hoe gelukkig je voelt. En je omstandigheden dat zijn je financiën, je huis etc. Dat betekent dus dat we voor een heel groot deel zélf invloed hebben op hoe gelukkig we ons voelen. 40% is namelijk best heul veel.

Een van de dingen die je kunt doen om je geluksgevoel te verhogen is dankbaarheid tonen. Vaak wordt het advies gegeven om elke dag een X-aantal dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Vind ik zelf best een gedoe e l k e dag. Maar wat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek? Als je het maar 1x per week doet dan vind je het vaker een leuke en zinnige taak dan als je het elke dag doet. Sterker nog de groep die maar 1x per week deze dankbaarheidsoefening deed had een significant grotere stijging in het geluksniveau.

Werkt het voor jou wel heel goed om het elke dag op te schrijven blijf het dan vooral doen. En anders test gewoon eens met 1x per week.

Niet alles wat je kan maakt je gelukkig

Als ik alleen maar aan de slag mag met marketing dan word ik daar niet gelukkig van. Ik kan het wel dat marketingen voor anderen. Sterker nog ik kan het best wel prima al schrijf ik het zelf. Ik word er alleen niet gelukkig van. Waarom stap ik dan toch met regelmaat in die valkuil? Net als jij in die valkuil stapt van dingen doen die je kunt maar niet gelukkig maken.

Nou hier komt het antwoord. Het is comfortabel. Makkelijk. En op zich houden we daar wel van comfortabel en makkelijk. Het is ook zeker niet erg als je daar van houdt alleen dus wel als het je niet gelukkig maakt.

Hoe pak je dit nou aan? Nou allereerst door eens goed na te denken: waar word ik heel blij van en wat niet. Laat je even weten wat als je hier wat tips over wilt hebben?

Have fun!

Inge

PS: je zou mij heel gelukkig maken als een een review wilt achterlaten op mijn google pagina, op linked in of op mijn fb-pagina.

Laat een reactie achter


Typ bovenstaande code over.

Hier kun je ook nog je voordeel mee doen:

plakband Maak je niet druk

Maak je niet druk

plakband 14 makkelijke manieren om je winst te verhogen

14 makkelijke manieren om je winst te verhogen

plakband Waarom er geen succesformules zijn

Waarom er geen succesformules zijn