Inspiratie & Inzichten 
Zonder toeters, bellen en/of franje.
Wel lekker no-nonsense en belachelijk praktisch.
‹ terug naar overzicht

It's all about the money

Zo. Laten we het midden in de corona-toestanden eens over geld gaan hebben. Er wordt steeds harder geroepen dat er ook een economische crisis gaat komen dus prima timing lijkt me zo.
 

Meer geld

Eerst even dit…..er is nog steeds geld. Tis niet dat het ineens verdampt is ofzo. Tenzij je iets met aandelen doet dan kan het er wat anders uitzien. Twee weken terug wilde ik met de verkering een paar nachtjes weg. Volgens booking.com was 96% van de accommodaties volgeboekt. Minder keuze, dus wel makkelijker kiezen (elk nadeel etc.). Dus hoezo geen geld?

Alleen als we en masse gaan roepen dat er een crisis komt dan gaan we dus en masse de hand op de knip houden. En ja hoor dan hebben we ‘m. Die crisis. Zijn we lekker mee.

Goed, dat geld. Ik zie vaak en de laatste tijd vaker een beetje tegenstrijdig gedrag bij ondernemers. Ze houden zelf de hand op de knip, want duur, spannend, eng, onzekere tijd of wat dan ook. Maar verwachten wél dat (potentiële) klanten bij hen kopen. Da’s gek. Vind ik dan. Want als je zelf niet bereid bent geld uit te geven hoe kun je dan verwachten dat een ander het wél doet?
 

Angst om een fout besluit te nemen

En nee je hoeft van mij niet hoppa je geld over de balk te gooien. Ik wil alleen aangeven dat er een tegenstrijdigheid zit in zelf de hand op de knip houden en van de ander een andere actie verwachten.

Geld is voor veel ondernemers best wel een ding zeg maar en voor niet-ondernemers trouwens (dus ja ook voor jouw klanten).

Als er iets is wat wij mensen over het algemeen lastig vinden (de een gaat er beter mee om dan de ander) is iets kwijtraken en onzekerheid. En als je geld uitgeeft dan raak je het in feite kwijt (gevoelsmatig dan) en het is ook nog eens onzeker want: heb je wel het juiste gekocht? Haal je je investering eruit? Wat als het nou allemaal niet werkt? Wat als er een betere optie komt?

En dus hand op de knip. Lekker safe. Je houdt wat je hebt. Dat als je wel op die koopknop drukt het vele malen leuker kan worden…..dat zijn we een soort van vergeten. Allemaal met dank aan je brein.


Waarom zou je prijzen vergelijken?

Ander dingetje wat ik gek vind. Ondernemers die hun eigen prijs een soort van best wel prima vinden maar de prijzen van anderen echt achterlijk hoog en het gaan vergelijken met hun eigen tarief. En dan de reactie: ‘zo da’s fors.’ Hoezo? Je vergelijkt de prijs van een broodje kroket toch ook niet met een michelinsterren diner?

Ik volgde laatst een salestraining en daar werd gezegd: ‘als je asperges koopt….reken je die dan ook terug naar een stuksprijs?’ Briljant. Want nee, doet niemand. Lijkt mij dan.
 

De baat gaat voor de kost uit

Wij Nederlanders zijn vaak opgevoed met eerst sparen en dan kopen (safety first) alleen is het zo dat bij ondernemen de kost voor de baat uitgaat. Dus het ‘ik ga eerst geld verdienen en dan investeren’ is het tegenovergestelde. En ja je neemt een risico en het geld moet ergens vandaan komen.

En voor iedereen die wél een geldboom in de tuin heeft staan….ik wil graag een stekje. Geld komt niet aanwaaien (echt zo jammer) en met alleen positief denken komt het geld ook niet naar je toe en het even manifesteren gaat ook niet op (ook jammer).

Ben wel benieuwd, hoe zit het bij jou met de money, de mindset en de investeringen?

Laat een reactie achter


Typ bovenstaande code over.

Hier kun je ook nog je voordeel mee doen:

plakband Iedereen toevoegen aan je mailinglist? Niet doen!

Iedereen toevoegen aan je mailinglist? Niet doen!

plakband Redenen om een expert in te huren

Redenen om een expert in te huren

plakband Goede voornemens kunnen ook na 1 januari

Goede voornemens kunnen ook na 1 januari