Inspiratie & Inzichten 
Zonder toeters, bellen en/of franje.
Wel lekker no-nonsense en belachelijk praktisch.
‹ terug naar overzicht

Zullen we gewoon gaan ondernemen ipv next level?

Dat iets simpel is, maakt het nog niet makkelijk


Next level ondernemen, high-end ondernemen. Wat is er mis met ‘gewoon’ ondernemen, denk ik dan. Het lijkt momenteel wel of het alleen maar next level en high-end moet. Maar, wat is next level dan? En wat als je denkt: high-end? Dat wil ik helemaal niet…..om welke reden dan ook.

Gemakkelijk heeeeeeel veel geld verdienen dat lijkt momenteel wel de trend. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de geheimen en de successtappen implementeren. Als het zo simpel was! En als die geheimen en stappen voor iedereen exact zo werken……mensen dan werkt toch niemand meer in loondienst?


Plezier versus poen


Dat ondernemen simpel is, wil niet zeggen dat het makkelijk is. Kijk als ondernemer heb je een product of dienst en dat verkoop je. Heel simpel. Dat het verkopen van je aanbod en klanten krijgen niet altijd makkelijk gaat…...

Vaak denken we dat meer geld voor alles de oplossing is. En zonder geld leven……kansloos. We leven tenslotte niet van de lucht. Maar meer centen is niet de standaardoplossing. Veel ondernemers werken veel, hard en maken veel uren.

Dus als je er zo veel tijd aan besteedt dan wil je er toch ook lol in hebben? En plezier krijg je niet van dingen die niet lekker lopen en waar je geen idee van hebt hoe je het anders moet krijgen. Dan blijf je een beetje doorrommelen en vervolgens kom je op een punt dat je denkt: ‘zal ik er maar mee stoppen?’ Of erger nog….je raakt overspannen of krijgt een burn-out.

Ik vind dat je zo je business moet bouwen, zodat je gelukkig bent. En of dat dan ‘next level’ is….of ‘high-end’, what-ever. Geinig is wel dat als je meer plezier hebt in de dingen die je doet het op de andere fronten ook over het algemeen lekkerder gaat. Dus begin niet met meer poen, maar zorg voor meer fun.

En? Wat doe jij?

Laat een reactie achter


Typ bovenstaande code over.

Hier kun je ook nog je voordeel mee doen:

plakband Waarom je geen tijd moet verspillen aan koude acquisitie

Waarom je geen tijd moet verspillen aan koude acquisitie

plakband Ondernemen in Coronatijden - zou hou je het vol

Ondernemen in Coronatijden - zou hou je het vol

plakband Zullen we gewoon gaan ondernemen ipv next level?

Zullen we gewoon gaan ondernemen ipv next level?